Τα οφέλη του παιδιού παίζοντας σε ένα παιδότοπο

Δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, τα άλματα, η αναρρίχηση, το σύρσιμο σε χρωματιστά μπαλάκια και πολλά άλλα μπορούν να γίνουν σε ένα παιδότοπο. Το όφελος της ύπαρξης σε μια εσωτερική παιδική χαρά είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να παίζουν και να επικοινωνούν με άλλα παιδιά, ανεξάρτητα από το πόσο κρύο έχει έξω. Ακριβώς επειδή ο καιρός δεν είναι ιδανικός, δεν σημαίνει ότι το παιδί σας δεν μπορεί να παίξει. Ο παιδότοπος παρέχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη των παιδιών.

Η σωματική δραστηριότητα διατηρεί την λειτουργία της καρδιάς όπως πρέπει γιατί είναι εξαιρετική για το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, αναπτύσσεται την ευελιξία του παιδιού σας. Η ευελιξία μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού και γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μην το παραβλέπετε. Στη σημερινή εποχή με την  τρέχουσα τεχνολογία, είναι εύκολο να αποκτήσετε αποσπασματικά και ανενεργά παιδιά. Ως γονέας, θέλετε να καθοδηγήσετε το παιδί σας  να παίρνει καλές αποφάσεις που θα το ωφελήσουν, και παρέχοντας στο παιδί σας χώρους όπου μπορούν να παίξουν και να τρέξουν ελεύθερα είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε.

Ο παιδότοπος προωθεί την ευαισθητοποίηση του σώματος και τις κινητικές δεξιότητες. Τα παιδιά προτιμούν να πειραματίζονται όταν παίζουν. Μερικές φορές αυτό περιλαμβάνει μια κάπως επικίνδυνη συμπεριφορά. Σε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον, μπορούν να μάθουν τα όρια του σώματός τους χωρίς να τραυματιστούν. Τους διδάσκει τι είναι ικανό το σώμα τους να κάνει, το οποίο είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την αυτοεκτίμηση.

Ποια είναι τα γνωστικά οφέλη;

Οι αισθήσεις των παιδιών μπορούν να διεγερθούν σε ένα παιδότοπο. Μυρίζουν, αγγίζουν, ακούν, βλέπουν και δοκιμάζουν ακόμη και νέα πράγματα, μαθαίνοντας για αυτά. Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των παιδιών να κατανοούν και να επεξεργάζονται τις εμπειρίες τους μέσα από τις αισθήσεις τους. Παρέχει στο παιδί σας μια βασική κατανόηση του κόσμου που το περιβάλλει. Επιπλέον, οι αισθήσεις  κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δίνουν τη χωρική συνείδηση. Είναι σημαντικό να γνωρίζει το παιδί σας το χώρο για να κατανοήσει τα σχήματα, τα μεγέθη, τις αποστάσεις και το βάρος. Αυτή η ικανότητα είναι ζωτικής σημασίας όταν μελλοντικά θα χρειαστεί να βελτιστοποιήσει τις  δεξιότητες μαθηματικών στο σχολείο για παράδειγμα….

Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά δοκιμάζουν νέο λεξιλόγιο με τους συνομηλίκους τους και ασκούν τη φαντασία τους που είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργικότητα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά εκφράζονται συναισθηματικά μέσω του παιχνιδιού. Η αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά θα βοηθήσει το παιδί σας να ελέγξει καλύτερα τα συναισθήματά του. Είναι επίσης μια ευκαιρία για αυτά να γνωρίσουν και να γνωρίσουν νέους φίλους.

About Author

Related posts

elGreek